REAL-MS

Szerzői jogok

© Szerzői jogok

Az alkalmazott modell a "gratis" Open Access.

REAL - alap gyűjtemény

A jogokat a szerzők, munkáltatóik, a kutatásfinanszírozó vagy/és a kiadó birtokolják. Az anyagok csak tudományos/oktatási célra használhatóak, a szerző megjelölésével. Személyi használatra másolatot lehet készíteni, vagy ki lehet nyomtatni a publikációkat, de a jogtulajdonos engedélye nélkül terjeszteni tilos. A kereskedelmi felhasználás szintén a jogtulajdonos engedélyéhez kötött.

REAL-D (MTA doktori és kandidátusi) és REAL-PhD (PhD) disszertáció gyűjtemények

A jogokat a szerzők birtokolják. Az anyagok csak tudományos/oktatási célra használhatóak, a szerző megjelölésével. Személyi használatra másolatot lehet készíteni, vagy ki lehet nyomtatni a disszertációkat, de a szerző engedélye nélkül terjeszteni tilos. A kereskedelmi felhasználás szintén a szerző engedélyéhez kötött.

REAL-EOD

A jogokat a szerzők és/vagy a kiadó birtokolják, az eBook on Demand keretében digitalizált könyvekre a jogok lejártak. A könyvek csak tudományos/oktatási célra használhatóak, a szerző megjelölésével. Személyi használatra másolatot lehet készíteni, vagy ki lehet nyomtatni a könyveket, de a jogtulajdonos engedélye nélkül terjeszteni tilos. A kereskedelmi felhasználás szintén a jogtulajdonos engedélyéhez kötött.

REAL-J

A jogokat a kiadó, a szerzők, az MTA és/vagy a könyvtár birtokolja. A könyvek, folyóiratok csak tudományos/oktatási célra használhatóak, a szerző megjelölésével. Személyi használatra másolatot lehet készíteni, vagy ki lehet nyomtatni a köteteket/füzeteket, de a jogtulajdonos engedélye nélkül terjeszteni tilos. A kereskedelmi felhasználás szintén a jogtulajdonos engedélyéhez kötött.

REAL-MS és REAL-R

A jogokat az MTA KIK birtokolja. A könyvek, kéziratok csak tudományos/oktatási célra használhatóak, a forrás - az MTA KIK repozitóriuma - megjelölésével. Személyi használatra másolatot lehet készíteni, vagy ki lehet nyomtatni a dokumentumokat, de az MTA KIK engedélye nélkül terjeszteni tilos. A kereskedelmi felhasználás szintén az MTA KIK engedélyéhez kötött.

REAL-I

A jogokat az alkotók, a bibliográfiai leírásban megjelölt intézmények, ill. a kiadók birtokolják. A képek csak tudományos/oktatási célra használhatóak, a forrás - az MTA KIK repozitóriuma - megjelölésével. Személyi használatra másolatot lehet készíteni, de a jogtulajdonos(ok) engedélye nélkül terjeszteni tilos. A kereskedelmi felhasználás szintén a jogtulajdonos(ok) engedélyéhez kötött.

Szerzői záradék a Copyright Transfer Agreement-hez

Az MTA a szerzők és a kiadók megegyezésének elősegítésére egy szerzői záradék mintát és egy kísérőlevél mintát biztosít.

Nyomtatási lehetőségek a könyvtár beiratkozott olvasói részére

Az MTA KIK beiratkozott olvasói a szokásos díjszabás mellett nyomtatott másolatot kérhetnek (legfeljebb 15 oldal terjedelemben) a repozitóriumban elhelyezett, nem nyilvános tételekről.

Adatbányászat

Tudományos kutatási vagy oktatási célból folytatott adatbányászat lehetséges, az üzleti felhasználású engedélyköteles. A szerver túlterhelése kerülendő.